Tratament Naturist pentru Tensiune Arteriala Mare

Metode de a scadea tensiunea arteriala rapid

Tensiunea arterială mare sau hipertensiunea este o afecțiune frecventă în zilele noastre, afectând mulți oameni. Hipertensiunea netratată poate crește riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și alte afecțiuni grave.

Există multe modalități de a trata hipertensiunea, inclusiv metodele naturiste. În acest articol, vom explora câteva tratamente naturale pentru hipertensiunea arterială.

Ce este tensiunea arterială mare?

Tensiunea arterială este presiunea pe care sângele o exercită asupra pereților arterelor în timpul pompării. Tensiunea arterială normală este considerată a fi sub 120/80 mmHg. Hipertensiunea arterială se referă la o tensiune arterială persistent ridicată de peste 140/90 mmHg.

Cauzele tensiunii arteriale mari

Hipertensiunea arterială poate fi cauzată de multe lucruri, inclusiv:

  • Excesul de greutate și obezitatea
  • Lipsa activității fizice
  • Consumul excesiv de sare
  • Consumul de alcool
  • Fumatul
  • Stresul

Tratamente naturale pentru tensiune arterială mare

Există multe tratamente naturale pentru hipertensiunea arterială. Acestea includ:

1. Exercițiile fizice regulate

Exercițiile fizice regulate pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Exercițiile aerobice, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau înotul, sunt cele mai bune pentru scăderea tensiunii arteriale.

2. Alimentația sănătoasă

Adoptarea unei alimentații sănătoase poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Dieta ar trebui să includă multe fructe și legume, cereale integrale, proteine ​​slabe și grăsimi sănătoase, cum ar fi cele găsite în avocado și nuci.

3. Suplimente alimentare

Unele suplimente alimentare pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale. De exemplu, suplimentul de magneziu a fost asociat cu o scădere a tensiunii arteriale.

4. Meditația

Meditația și alte tehnici de relaxare pot ajuta la reducerea stresului, ceea ce poate duce la o scădere a tensiunii arteriale.

5. Uleiurile esențiale

Unele uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de lavandă, pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

6. Controlul stresului

Stresul poate crește tensiunea arterială. Tehnicile de gestionare a stresului, cum ar fi yoga și meditația, pot ajuta la reducerea stresului.

7. Acupunctura

Acupunctura poate fi o metodă eficientă pentru reducerea tensiunii arteriale. Prin plasarea acelor în anumite puncte de pe corp, acupunctura poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

8. Masajul

Masajul poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale prin relaxarea mușchilor și îmbunătățirea circulației sanguine.

9. Aromaterapia

Aromaterapia poate fi o altă metodă eficientă de reducere a tensiunii arteriale. Uleiurile esențiale, cum ar fi uleiul de ylang-ylang sau uleiul de trandafir, pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale și la creșterea stării de relaxare.

10. Terapia cu plante medicinale

Există multe plante medicinale care pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Plantele cum ar fi valeriana, ghimbirul și usturoiul pot fi utile în reducerea tensiunii arteriale.

11. Terapia cu sucuri naturale

Sucurile naturale, cum ar fi sucul de sfeclă roșie sau sucul de afine, pot fi eficiente în reducerea tensiunii arteriale.

12. Terapia cu apă

Terapia cu apă poate fi o modalitate eficientă de reducere a tensiunii arteriale. Exercițiile în apă sau hidroterapia pot fi utile în reducerea tensiunii arteriale.

13. Terapia cu vitamina C

Vitamina C poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale prin dilatarea vaselor de sânge. Alimentele bogate în vitamina C, cum ar fi citricele, ar trebui să fie incluse în dieta zilnică.

14. Terapia cu magneziu

Magneziul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale prin relaxarea mușchilor și reducerea stresului. Alimentele bogate în magneziu, cum ar fi spanacul, bananele și nucile, ar trebui să fie incluse în dieta zilnică.

15. Terapia cu omega-3

Omega-3 poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale prin reducerea inflamației și îmbunătățirea funcției vaselor de sânge. Alimentele bogate în omega-3, cum ar fi somonul și nucile, ar trebui să fie incluse în dieta zilnică.

Concluzie

Hipertensiunea arterială poate fi tratată cu succes prin adoptarea unui stil de viață sănătos și prin utilizarea unor terapii naturale. Exercițiile fizice regulate, o dietă sănătoasă și suplimentele alimentare pot fi eficiente în reducerea tensiunii arteriale.

De asemenea, tehniciile de relaxare, cum ar fi meditația și aromaterapia, pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale