De Ce Se Umfla Picioarele In Zona Gleznelor

De ce se umfla picioarele in zona gleznelor

Umflarea picioarelor în zona gleznelor poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv obezitatea, statul sau statul în picioare pentru perioade lungi de timp, sarcina sau orice afecțiune care afectează fluxul de sânge sau limfatic.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale umflării gleznelor este insuficiența venoasă cronică. Aceasta se produce atunci când valvele din venele de la picioare nu funcționează corespunzător, ceea ce duce la o acumulare de sânge în venele de la picioare. Aceasta poate fi cauzată de vene varicoase sau de alte afecțiuni ale venelor.

O altă cauză comună a umflării gleznelor este insuficiența cardiacă. Aceasta se produce atunci când inima nu poate pompa suficient sânge în tot corpul, ceea ce duce la o acumulare de lichide în picioare.

În plus, unele medicamente, cum ar fi contraceptivele sau medicamentele pentru tensiune arterială, pot contribui la umflarea gleznelor.

Umflarea gleznelor poate fi, de asemenea, un simptom al unei infecții sau al unei boli autoimune. În acest caz, este important să se consulte un medic pentru a determina cauza și a se recomanda tratamentul adecvat.

Pentru a preveni sau a reduce umflarea gleznelor, se recomandă evitarea statului sau statului în picioare pentru perioade lungi de timp, exercitarea regulată, ținut hainele confortabile și evitarea fumatului.

Este important să se consulte un medic dacă umflarea gleznelor este persistentă sau dacă sunt prezente alte simptome.